jul 212011
 

Striptekenaar

Mark de Jonge (1950) is illustrator, (strip)tekenaar, vormgever en schilder. Hij geeft cursussen tekenen en schilderen in Amsterdam.
Mark maakte honderden strippagina’s en omslagen van de Duckfamilie voor Het Donald Duck Weekblad. Strips en illustraties voor Tina, Okki, Bobo, Panorama, regionale dagbladen, Malmberg (schoolboeken) en Jumbo (puzzels en spelen). Hij werkte ook voor Albert Heijn, KLM, Look-O-Look, PTT Post en vele anderen.

Tijdens KunstEiland toont hij vooral de voortgang van zijn nieuwe graphic novel (= een strip voor volwassenen) ‘De Papieren Tijger’. Te zien zijn een aantal van de grote boards (70 x 50cm) van de handmatig gemaakte final art in oostindische inkt en waterverf. Plus de daarop volgende stap in kleinere prints met de hier en daar nodige PhotoShop Magic.
Deze papieren tijger is een adembenemend en verrassend creatief werkstuk. Het verhaal wordt verteld als sprookje, met ‘het creatieve proces’ als thema en menselijke zwakheden als basismateriaal. Een overweldigende mix van Kunst, Politiek, Sport, Satire en … Sex!
Mark neemt ook zijn voorbereidende schetsen en dummies mee en zal persoonlijk aanwezig zijn voor presentatie, toelichting en het beantwoorden van al uw vragen.

Gegevens:
mark@eigenwerk.biz

06-42342735
06-41396421

Te zien bij:
Marianne & Harry Duiker
Amrum 49
10 én 11 september 2011, van 13.00 tot 17.00 uur vrij te bezoeken

Mark geeft ook Striptekenen voor kinderen (7- 12 jaar) en jongeren (13-88 jaar) op zaterdag- en zondagochtend. Graag even van te voren hier inschrijven.