aug 232011
 

Video- en beeldregistraties

Op zaterdag en zondag ziet u in wooncomplex Sarema op de zuidpunt van het Eiland video- en beeldregistraties van Lenafilm en kinderen van basisschool De Dijk over woonbeleving op het ZaanEiland (19:30 min).

Over Lenafilm:
De inhoud van haar films is zeer divers en de film dient verschillende doelen: informatie verstrekken, registreren (verslag leggen), tonen van het productieproces en de kijker door andere ogen laten kijken. Er wordt altijd gewerkt met een kleine crew, de opdrachtgever is bij voorkeur participant en nauw betrokken bij de totstandkoming van de productie.

Lenafilm is een Zaans filmproductie- bedrijf, in 1995 opgericht door Heleen Snuverink. Lenafilm is gespecialiseerd in het maken en produceren van kleinschalige filmprojecten, in opdracht zoals Op welk nummer woonde jij – 2003, Wereldreis door de Zaanstreek – 2005, Aan de slag bij Verkade – 2001. De film De Overkant, verhalen over het Vissershop en de Havenbuurt is in 2009 gemaakt in opdracht van de Stichting Babel in het kader van de Dag van de Architecteuur. Ze maakt ook vrije producties, zoals Poëzie op de Pont – 2007.

Te zien bij:
Wooncomplex Sarema, op de zuidpunt van het Eiland
Op deze locatie ook te zien:
Ella Gazibara
, zeefdruk en Sophie van Romburgh, beeldende kunst 3D
10 én 11 september 2011, van 13.00 tot 17.00 uur vrij te bezoeken