jul 212011
 

Op zondag 11 september 2011, om 17.15 uur was er een groots slotoptreden in de tent.

Samen met Muziek maakt School, laten de kinderen van groep 5 van obs De Gouw, rkbs Paus Joannes, cbs De Tamarinde en ibs De Roos  horen wat zij hebben geleerd in een spannende, muzikale vertelling. Zij worden ondersteund door het Zaans Klarinet Kwartet Extra Large, o.l.v. Ilse Eijsink.  Een grote rol is daarbij ook weggelegd voor de kinderen die eerder die dag hebben deelgenomen aan de workshop Muziek met je lijf met Muziek maakt Schooldocent en componist Claudia Rumondor.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=afcpAoxvCyY[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o_6QSeUOypc[/youtube]
Filmpje van Claudia Rumondor

Filmpjes en foto’s van workshop en slotoptreden
(met dank aan Ellie Oomen voor de vele foto’s)

In september 2010 is de FluXus Muziekschool gestart met het spraakmakende programma Muziek maakt School. Onder leiding van klarinettist en artistiek directeur van Holland Symfonia Erik van Deuren geeft een klein team van muziekdocenten les op alle scholen in de Zaanse wijk Poelenburg. In de groepen 1-4 krijgen de kinderen Algemene Muzikale Vorming, vanaf groep 5 krijgen zij wekelijks koorlessen en instrumentale lessen op saz, viool, gitaar of harp. Elk jaar komen er nieuwe groepen bij met nieuwe instrumenten. Over drie jaar maakt de hele school muziek!