jun 172013
 

Beeldende Kunst

In het keramische werk van Cecil Kemperink, zijn evenwicht, beweging, verbinding en verwondering, belangrijke thema’s. Ook tijd speelt een rol: arbeidsintensieve, repeterende handelingen, maken vele onderdelen, die samen het werk vormen.
Het werk dat is opgebouwd uit ringen klei, is op verschillende manieren neer te zetten. Deze beweging van het werk, die vorm- en geluid veranderingen tot gevolg heeft, maken het beeld ‘ruimer’. En nodigen uit tot onderzoek: de kijker neemt actief deel aan het werk.
Het werk kan op diverse manieren neergelegd worden. Ontelbare manieren en steeds weer anders. Er zijn veel meer standpunten mogelijk. Beweging, verandering is de standaard geworden. En je mag het zelf doen. Het bewegen is een belangrijk onderdeel van de zeggingskracht van het werk. Het laat meteen ook zien hoe belangrijk de verbindingen zijn en hoe elke beweging een gevolg heeft voor elke schakel, elk onderdeel is essentieel en beïnvloed de ander. Bij het bewegen volgen steeds andere wendingen dan je verwacht.
De kijker mag het werk zelf bewegen; is actief betrokken, heeft invloed, is onderdeel van het werk. De vormverandering kan leidraad zijn, ook het geluid wat door de beweging te horen is kan bepalend zijn voor de choreografie.

Tijdens de expositie toont Cecil Kemperink naast ruimtelijke keramische werken ook wandobjecten van Keramiek.

Gegevens:
Oudaanstede 45
5235 HE ’s-Hertogenbosch
0736412135 0623836620
cecilkemperink@home.nl
http://www.cecilkemperink.nl

Is te zien bij:
Marjolijn Schouten en Bert Schumacher
Saltholm 16
7 en 8 september 2013,
van 13.00 tot 17.00 uur, vrij te bezoeken
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1bWp_eEyhrA[/youtube]