jun 242013
 

Dolerplein

Op het grote plein tussen Spiekeroog en Badhuisweg komt een grote tekening met dolers*) van leemverf, waarmee Olivier Rijcken op vrijdag 6 september al begint.

Dolertafels
Olivier beschildert voor KunstEiland ook 25 tafels met zijn bijzondere dolers. De tafels zullen op zondagochtend ook dienst doen als één lange KunstEiland-ontbijttafel op de brug.
De tafels zijn rauw en kunstig gemaakt van pallets door vrijwilligers van Kunsteiland. De dolers op de tafels zijn door Olivier zelf aangebracht en allemaal anders. Elke tafel wordt afgeleverd met een echtheidsstempel, ondertekend en genummerd, daarmee is elke tafel uniek.

Koop zo’n unieke dolertafel
U kunt tijdens KunstEiland een dolertafel bemachtigen voor € 25,00.
Tafels bezichtigen: zaterdag 7 september 13.00-17.00 uur,  ZaanKantoren, Badhuisweg 1, ZaanEiland. Olivier is daar zelf aanwezig.
Tafels ophalen: Zondag na het ontbijt.
Vooraf online inschrijven voor een tafel kan vanaf eind augustus.

olivier-rijcken-dolers* ) Dolers is de benaming voor de labyrinth-doolhofachtige patronen die Olivier sinds 2011 maakt. Oorspronkelijk startpunt waren de ontwerpen van Keltische tuinen. Inmiddels heeft hij zich deze patronen eigen gemaakt en er een andere draai aangegeven. Ook onderzoekt hij verschillende materialen, verwerkingen en verdieping. Hoe dan ook, ze blijven een universeel karakter behouden.  Trefwoorden zijn: verbinding, beweging en je-weg-vinden-in-een-veranderende-wereld.

Foto: Dolers gefreesd in houten ansichtkaarten
Dag van de Architectuur, juni 2012

Meer informatie: http://oli4rijcken.nl/