jun 172013
 

Schilderen

Op 25 jarige leeftijd is deze kunstenares begonnen met schilderen. Na bij verschillende kunstinstellingen, en diverse kunstenaars, les te hebben gehad, schildert zij momenteel vooral ”zelf”.
Jarenlang werkte Elly het meest met aquarelverf maar de laatste tijd ligt de nadruk op acryl, en/of gemengde technieken. De onderwerpen voor haar schilderijen doet ze overal op: Zij wordt geboeid door iets wat bloeit in de tuin, op straat, qua kleur, of lichtinval, of de gedachte erachter. Iets wat je bezig houdt, wat je ziet of mee maakt of raakt aan je eigen leven.
Het begon met bloemen, stillevens en landschappen. In een periode van lichamelijke beperkingen en onvermogen ging het thema beweging en vrijheid met haar op de loop. Dit resulteerde in een grote serie schilderijen van vogels in de vlucht en dans. Daarna kwam de combinatie ruimte-beslotenheid, licht-donker, getrokken worden naar het licht tot uiting in bogen, togen en nissen. Ook blijven mensen, bezieling, schoonheid, kracht, en emoties als verdriet, woede en vreugde boeiende onderwerpen.

Gegevens:
Bergumermeer 42
1509GC Zaandam
075-6171767/ 06-40307106
e.oostenrademaker@upcmail.nl

Is te zien bij:
Arno en Nancy van der Lek
Amrum 33
7 en 8 september 2013, van 13.00 tot 17.00 uur, vrij te bezoeken
Op dit adres ook te zien: Gerrit de Vries en Eke Wijngaard