jun 172013
 

Product design, based on waste

Gerrit de Vries is geboren te Koog aan de Zaan in 1957, woont tegenwoordig in Anna Paulowna en kan derhalve deze plaatsnaam nu ook foutloos schrijven. Gerrit is autodidact beeldend kunstenaar en als zodanig zoekt hij naar grenzen tussen disciplines. Ook in samenwerking met andere kunstenaars. Grafisch mondde dat in de jaren ’80 uit in enkele series frottages, afdrukken van oppervlakten, zoals bestrating. In een project werkte hij samen met de Zaanse dichter Jan Schuit, die de verse straatafdrukken van korte teksten voorzag. Deze teksten werden ook op de straat aangebracht.
Sculptureel maakte hij een prauw van papier en voer daarmee via het Noordzeekanaal naar Amsterdam. Samen met Mirjam Janse bouwde hij het beeld De Vliegende Hollander. Dit beeld is aangekocht door het Zaans Museum en staat voor de gevel van het museum in het water.
Benoit Maubrey uit Berlijn nodigde Gerrit uit mede te werken aan enkele van zijn multi akoestische geluidskunstprojecten (performances, installaties en sculpturen)
Sinds 2011 als zelfstandige werkzaam, ontwikkelde hij samen met Eke Wijngaard verlichting op basis van gebruikt porselein. Fijn porselein blijkt zich uitstekend te lenen voor verlichting. Na gedegen onderzoek en ontwikkeling zijn de” T-Lite” en de “Hi-T” ontstaan, nu te zien op Kunsteiland

Gegevens:
Zwinweg 30
1761 JK Anna Paulowna
06 4547 2592
g.de.vries01@hetnet.nl
geen website

Is te zien bij:
Arno en Nancy van der Lek
Amrum 33
7 en 8 september 2013,
van 13.00 tot 17.00 uur, vrij te bezoeken
Op dit adres ook te zien Eke Wijngaard en Elly Rademaker
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XxLxFL4dSJ4[/youtube]
De film is van één van de projecten van Benoit Maubrey.