jun 172013
 

Vrije-vormgever/ontwerper

Pieter Brand, opgeleid aan de Design Academy in Eindhoven, noemt zichzelf vrije vormgever. Een industrieel vormgever op het gebied van innovatief productontwerp met slimme en originele ideeën, die via zwierige schetsen worden omzet in een creatief maakproces. Hij ontwerpt interieurs, richt bedrijven en kantoren in en werkt ook in opdracht van particulieren. Zijn tafels, bureaus en wanddecoraties, hangende en staande kasten met lades, samengesteld uit verschillende materialen, zijn origineel vormgegeven.
Pieter Brand heeft in het verleden setdesign gedaan voor de film ‘de Ontdekking van de Hemel’ naar het boek van Harry Mulisch.
Als kundig vakman ontwierp en bouwde hij zijn eigen huis met atelier, en paste hij op een vernuftige manier een keuken voor een rolstoelgebruiker aan.
‘De Staande Golf’ heet het sierlijke ontwerp voor een ontmoetingsplek in Havenstraat in Zaandam, een achttien meter lange drijvende vlonder van boomstammen, aan twee meerpalen verankerd.
Wat Zaandam nog mist vindt Pieter is een drijvend Paviljoen. Daarom schetste hij een klassieke, elegant drijvend Paviljoen met schuin rond dak en een grote ronde glaswand van hout. Een fraai ontwerp met allure dat, na realisatie, een mooie ligplaats in Zaandam verdient.
Tijdens KunstEiland zal Pieter Brand toegepaste kunst, houtskooltekeningen en een aantal schetsen van zijn ontwerpen laten zien.

Gegevens:
Parkstraat 20 1506 WD Zaandam
075-6162165
pieterbrand@me.com
http://pieterbrand.nl

Is te zien bij:
Heleen van Houts
Helgoland 10
7 en 8 september 2013, van 13.00 tot 17.00 uur, vrij te bezoeken