sep 022015
 

Muziek

Op 5 jarige leeftijd is Tibbe gestart met pianoles bij Harrie Koopman, pianodocent bij FluXus. Als snel werd duidelijk dat Tibbe naast het leren pianospelen ook zelf graag muziek bedenkt. Bij de afsluiting van zijn eerste leerjaar, de traditionele uitvoering van muziekleerlingen aan het einde van het cursusjaar van Fluxus, bracht hij zijn eerste eigen nummer ten gehore.
Ook het jaar daarna speelde hij bij de afsluiting een eigen nummer. Na twee jaar bij FluXus is Tibbe overgestapt naar een particuliere pianolerares (Anita Meulman) waar naast het leren bespelen van de piano meer ruimte is voor het ontdekken van de mogelijkheden van de piano en componeren. Tibbe heeft een brede muzieksmaak. Van klassiek – Peter en de Wolf van Sergej Prokofjev is zeker favoriet – tot jazz, blues en moderne muziek.

Via Julia Barnes is Tibbe in contact gekomen met Hajo Sanders. Samen hebben zij een door Tibbe bedacht muzikaal thema uitgewerkt tot muziekstuk dat Tibbe ter gelegenheid van Kunsteiland ten gehore zal brengen op zondag 6 september om 13.50 uur, Mellum 32.

Gegevens:
Tibbe Schreurs

info@facettenvandekunst.nl

Te horen bij:
Miranda Reitsma en Sjoerd Cusveller
Mellum 32
Te horen op zondag 6 september om 13.50, vrij te bezoeken