aug 312019
 

Aron Kroes (1987) is geboren en getogen in de Zaanstreek. Op dit moment werkt hij vanuit zijn atelier in Zaandam en maakt voornamelijk geschilderde portretten van groot formaat.

Door middel van zijn portretten werpt Aron Kroes een blik op de samenleving waarbij alledaagse personen de bron van het werk vormen. Door middel van kleur, of juist het gebrek daaraan, wordt er een bepaalde sfeer neergezet. Daarbij wordt er nooit gestreefd naar een treffende gelijkenis met het model, de techniek en de expressie zijn ten alle tijden lijdend.
Door het gebruik van sterk verdunde acrylverf en een mix verfsoorten die voornamelijk gebruikt worden in de graffiti- en streetartscene probeer Aron de grenzen van dit medium op te zoeken. Door deze verfsoorten en de techniek te combineren resulteert dit in een rauwe schilderstijl maar komt het geheel toch gedetailleerd over. Aron Kroes werkt aan thematische series waarbij steeds een nieuw kleurenpalet centraal staat.

Op KunstEiland zal hij op zaterdag 14 september vanaf 14.30 uur een grote live schildering maken op het centrale grasveld. De muurschildering (murals) die hij maakt zijn snelle expressieve werken waarbij vrijwel altijd een figuratief/portret werk ontstaat. Met verschillende materialen en technieken zoals spuitverf, acrylverf, latex en synthetische verf gebruikt hij rollers, kwasten, spuitbussen en zelfs mijn handen om het werk te op te bouwen.