jul 022019
 

Objecten

Ik ga een kunst installatie maken met gedragen kleding.
Kleding is niet bepaald een neutraal materiaal. Gedragen kleding weerspiegeld smaak, belevenissen, persoonlijkheden van mensen. Door kleding krijg je een eerste indruk van de persoon die deze draagt. Hoe wil hij/zij overkomen? Is dat als een sjieke dame of een sportief wezen? Kleding kan veel onthullen!
Kleding kan ook verbinden.
Voor kunsteiland wil ik Kledingkettingen maken van kleding van vooral de mensen die op het eiland wonen. Zo zou ik graag van iedere inwoner, minimaal een gedragen kledingstuk willen ontvangen. Ik kan, mocht je bijvoorbeeld met meer mensen in een huis wonen, hele families met elkaar verbinden via de kleding.
Het zou fantastisch zijn als ik een hele straat zichtbaar kan maken door middel van een kledingketting! Dan zou iedereen van een straat iets in moeten leveren. Je kunt dan in een oogopslag zien, wat voor mensen er in die straat wonen.
Ik hang ze op en verbind ze aan elkaar in de tent van het feest terrein en bij mooi weer, ook buiten de tent. Ik kan zelfs een hele tent maken van gedragen kleding.
Het inleveren kan voor het plaatsen gebeuren, door het desbetreffende kledingstuk met een briefje met het adres, te geven aan de organisatie van Kunsteiland. Ook kun je tijdens Kunsteiland, op de eerste dag met kleding aan komen zetten bij de tent: deze plaats ik dan in de kledingkettingen. Als het goed is, groeien de kettingen als vanzelf uit tot zich rondslingerende organismen. Een soort kleding planten!
Op de tweede dag, kun je de kleding die er is, meenemen en ruilen voor weer andere kleding. Zo kunnen we genieten van elkaars kleding en dragen ons steentje bij aan de duurzaamheid. Wellicht draag jij dan die leuke jurk van de buurvrouw, die zij helaas niet meer past omdat ze van stijl is veranderd bijvoorbeeld.
Als je wilt zien wat voor installaties en kunstwerken ik nog meer maak: kijk dan op mijn website: Katrinevanklaveren.nl.

Tot op Kunsteiland!

Katrine van Klaveren

Gegevens:
Katrine van Klaveren

Mail : katrinevanklaveren@gmail.com
Website : http://Katrinevanklaveren.nl/

Te zien bij:
Plantsoen Halligen

Exposities op 14 en 15 september 2019, van 13.00 tot 17.00 uur, vrij te bezoeken