jul 192019
 

Schilderkunst

Kitty Meijering, geboren in Alkmaar/1974, studeerde aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens deze studie volgde ze een opleiding beeldende vorming, die ze in 1998 heeft voltooid. Voor haar laatste studie project schilderde zij voornamelijk naakt modellen. Al vanaf haar jonge jaren heeft Kitty het schilderen en tekenen mee gekregen van haar moeder die prachtige aquarellen maakte.
Het werk van Kitty is vooral bekend door haar dynamische manier van schilderen. Haar vrouwfiguren lijken van het doek te dansen. Recentelijk schildert zij ook koeien en Schotse Hooglanders in dezelfde snelle stijl.
Kitty schildert graag met (ogenschijnlijke) snelle penseel streken om hun droomwereld nog meer te benadrukken. De combinatie met sierlijk en natuurgetrouw weergegeven anatomische vormen creëert een dynamisch effect, waarmee zij een brug weet te slaan tussen klassiek en modern.
Haar schilderijen zij allemaal geschilderd met acrylverf op linnen doek of paneel.
Wellicht bent u het werk van Kitty ook wel eens tegengekomen in het buitenland. Van een aantal van haar schilderijen worden kunstdrukken en ansichtkaarten wereldwijd verspreid.
Haar werk heeft ze al in vele galeries kunnen exposeren op het moment worden een aantal van haar doeken geëxposeerd in Los Angeles. Regelmatig heeft zij deelgenomen aan verschillende kunstbeurzen en kunstmarkten door het hele land.

Gegevens:
Kitty Meijering
06 51 800800

Mail : info@kittymeijering.nl
Website : http://www.kittymeijering.nl

Te zien bij:
Fons en Mieke Wegman
Gotlandpier 5

Exposities op 14 en 15 september 2019, van 13.00 tot 17.00 uur, vrij te bezoeken