jul 092019
 

Kleding is niet bepaald een neutraal materiaal. Gedragen kleding weerspiegelen smaak, belevenissen en persoonlijkheden van mensen. Door kleding krijg je een eerste indruk van de persoon die deze draagt. Hoe wil hij/zij overkomen? Is dat als een sjieke dame of een sportief wezen? Kleding kan veel onthullen!

Kleding kan ook verbinden. Tijdens KunstEiland zal Katrine van Klaveren rondom de grote tent op het centrale grasveld kledingkettingen maken van gebruikte kleding van bewoners van het eiland. Zo zal ze gezinnen en straten met elkaar verbinden.

Katrine van Klaveren roept bewoners op om op de eerste dag van KunstEiland (zaterdag 14 september vanaf 13 uur) gebruikte kleding mee te nemen. Zij worden dan ter plekke onderdeel van het kunstproject. Zo groeien de kettingen als vanzelf uit tot zich rondslingerende organismen. Een soort kledingplanten!

Op de tweede dag (zondag 15 september), kunnen de kledingstukken ook geruild worden voor weer andere kleding. Zo kunnen we genieten van elkaars kleding en dragen ons steentje bij aan de duurzaamheid.