KunstEiland 2013

 

Alle route-, makelaarsborden, posters etc. zijn van weggehaald, nu is het alsof KunstEiland 2013 nooit geweest is. Het tegendeel is echter waar, met elkaar hebben we weer iets bijzonders neergezet.  Deelnemende bewoners, kunstenaars, vrijwilligers en publiek BEDANKT!

collageKE2013    <– foto’s van 2013
[youtube width=”300″ height=”200″]http://youtu.be/cLyLHuZPSys[/youtube]  ← Bekijk de film

KunstEiland is een gratis toegankelijk cultureel evenement in Zaandam. Een heel weekend lang kunst kijken, optredens bijwonen en aan activiteiten meedoen op het ZaanEiland met zijn opvallende historie en markante architectuur.

KunstEiland 2013 was…

Exposities van beeldende kunst en optredens: zaterdag en zondag
Beeldende kunst en optredens blijven de spil van het tweejaarlijks Zaans evenement. Bewoners van zo’n 25 woningen bieden op zaterdag en zondag plaats aan werk van meer dan 35  deelnemers.
In de hal van het wooncomplex Overheem aan Sarema vindt u een tweetal bijzondere exposities. Een  installatie van boten en City Marks en het Zaans-Russisch kunstproject Water Works zijn hier te bewonderen.

Activiteiten: vrijdag, zaterdag en zondag
Vrijdag start Olivier Rijcken met het schilderen van dolers op het plein bij de Woordenflat.
’s Avonds kunt u een boeiende lezing bijwonen met als titel: De dynamiek van het water. De lezing wordt opgeluisterd met poëzie van stadsdichters Mandy Pijl en Kees-Jan Sierhuis die zich door het water lieten inspireren.

Op zaterdag en zondag kunt u meedoen aan verschillende rondleidingen. Een gids van Stichting Monet in Zaandam toont u op zaterdag en zondag de mooiste plekken waar Monet in 1871 zijn schilderijen maakte. Op zondag vertelt de Babel Archigids u alles over “Zaaneiland, 25 jaar transformatie”.

Op zondagochtend is er op de brug een feestelijk gezamenlijk buurtontbijt  U kunt plaatsnemen aan de meterslange met dolers beschilderde tafel, Femke en Thalia zullen het ontbijt muzikaal omlijsten.
Kinderen en jongeren mogen overal komen kijken en luisteren maar speciaal voor hen staat op zondag de workshops Bal Moderne op het programma, opgeven hoeft niet, gewoon komen en meedoen!

Feestelijke afsluiting op zondag
Op zondag sluiten we KunstEiland feestelijk af met een gezamenlijk Bal Moderne

Zaans-Russisch tintje
In 2013 staat de Zaanstreek in het teken van de vriendschapsrelatie tussen Nederland en Rusland. Ook tijdens KunstEiland is er aandacht voor deze festiviteit.

  • Water Works is de titel van het fraaie kunstproject geïnitieerd door de Zaanse stichting Tengel in samenwerking met Russische kunstenaars.
  • Anita Meulman brengt pianomuziek van uitsluitend Russische componisten ten gehore.
  • De website is uiteraard ook vertaalbaar (Google)  in het Russisch.

Even pauzeren
Even uitrusten, iets nuttigen en op adem komen van al dat moois?
Voor een echt lekker kopje koffie, thee of  vruchtensapje moet u bij de de Smaakbus zijn.

 

U vindt alles terug in het driedaags programma en een interactieve overzichtskaart.
De uitgebreide KunstEiland brochure 2013 is op alle adressen gratis verkrijgbaar tijdens het evenement.

Film
KunstEiland 2013 met alle activiteiten wordt geregistreerd op film door I-MOR. Er worden interviews gehouden met bezoekers en daar wordt een film van circa 3 minuten van gemaakt. De film die het ‘KunstEilandgevoel’ van de bezoekers weergeeft.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via Facebook en  Twitter