KunstEiland 2015

 

KunstEiland x 5

Het ZaanEiland is weer in rust en we kunnen terugkijken op een geweldig evenement.
Ondanks het slechte weer waardoor we van de openingsshow een afsluitstuk hebben moeten maken hebben we weer veel bezoekers getrokken die van de kunst en huiskamer-concerten hebben genoten.
Alle deelnemende bewoners, kunstenaars, vrijwilligers en bezoekers BEDANKT!!!!

Foto’s en filmpjes van 2015 : Foto’s van 2015

KunstEiland x 5

Het is dit jaar de 5e keer dat het evenement KunstEiland wordt gehouden. We hebben wat bijzondere activiteiten waar we graag jullie aandacht op willen vestigen. Maar dit is niet alles, bekijk ook het programma voor alle overige activiteiten.

Openingsshow vrijdagavond 4 september 2015
Openingsshow verplaatst naar zondagavond 6 september 2015 18.30 uur
zeemeermin - Neeltje Meerman Voor KunstEiland 2015 maakt Zaanse Parel en theatermaker Majanka Fröhlich, samen met een creatief team, een muzikaal en theatraal openingsstuk met verhalen van overzee, verhalen van de Zaan en de geluiden van het Eiland.
Meer informatie : Aankomst van de Zaanmeermin
Openingsshow vrijdagavond 4 september 2015 en
Expositie in de hal van Sarema op zaterdag en zondag
Openingsshow verplaatst naar zondagavond 6 september 2015 18.30 uur
Voor KunstEiland maken geluidskunstenaars Nanny Roed Lauridsen en Inge Weeda een klankinstallatie, geïnspireerd op de geschiedenis van het Zaaneiland, de straatnamen, het hout en het water. Hoe en wat blijft een verrassing. Een klein voorproefje is te zien in deze trailer
Meer informatie : Nanny Roed Lauridsen
[youtube]https://youtu.be/HmWOaTxzt5I[/youtube]
Gehele weekend te zien op het plantsoen Halligen
Dit onderdeel is helaas komen te vervallen vanwege het slechte weer
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=n5doGw1_8L4[/youtube] Sleepboot De Furie is een ontwerp uit 1920. Maar kunstenaar Filip Jonker bouwde het niet in staal, zoals het origineel, maar van honingraatkarton. Om de boot drijvend te houden ontwikkelde Jonker met een Duits bedrijf een speciale coating. Met de zelfgebouwde sleepboot voer Filip Jonker in augustus 2010 van Enschede naar Londen.
Meer informatie : Filip Jonker
Openingsshow vrijdagavond 4 september 2015 en
Optredens in Sarema 16 en Mellum 32 op zaterdag en zondag
Openingsshow verplaatst naar zondagavond 6 september 2015 18.30 uur
De vijfde editie van KunstEiland heeft meer huiskamerconcerten dan ooit. Het veelzijdige programma is samengesteld door altvioliste Julia Barnes, artistiek leider van Facetten van de kunst. En speciaal voor KunstEiland 2015 componeert eilandbewoner Tibbe Schreurs (12) samen met Hajo Sanders een nieuw stuk!
Bekijk voor een volledig overzicht :
Muziek op het Eiland
grachtenfestival 2007