Workshops

 

Tijdens KunstEiland kunnen kinderen en jongeren meedoen aan meerdere workshops. Je hoeft er niks speciaals voor te kunnen, iedereen kan dus meedoen. 
Aan alle workshops meedoen? Dat kan ook!

MUZIEK MET JE LIJF, zondag in de tent

Gebruik je lijf als instrument! Met handen en voeten en beweging leer je in deze verrassende workshop in korte tijd je lijf heel anders kennen. Door het ritmisch trommelen, klappen, stampen en bewegen, ontstaat steeds nieuwe muziek. Maar swingen doet het altijd!
Tijdens de workshop gebruiken we ook de muziek die Muziek Maakt School speelt bij het slotoptreden. De workshops worden gegeven door Claudia Rumondor in de tent.
Jullie spelen ook een rol tijdens het slotoptreden om 17.15 uur, samen met Muziek Maakt School en het Zaans Klarinet Kwartet Extra Large.

Alleen op zondag:
14.00 uur voor kinderen van 7 – 16 jaar
Uitvoering om 17.15 uur

 

 

STRIPTEKENEN, in de tent

Tekenaar Mark gaat als een wervelende praatjes- en plaatjesmaker langs zijn tekeningen en figuurtjes die in de grote tent van KunstEiland te zien zijn. Met in zijn linkerhand een tekenstift en kleurkrijtjes, laat hij iedereen zien waarom tekenen zo leuk is. En wat je kunt doen om ook JOUW tekeningen nóg beter te maken. Hij praat over ‘vóór en achter je ogen’ en tovert op grote vellen papier van alles tevoorschijn. Natuurlijk ook een prachtige Donald of een zwijmelende Katrien … want iedereen kan wel zeggen dat hij ‘Duckman’ is. Dat willen we dan wel zien!!! 

Mark maakt voor kinderen én jongeren in drie kwartier zichtbaar hoe een échte tekenaar zijn fantasie verbeeldt en heftig verliefd kan worden op zijn mooie tekenspulletjes. Na afloop krijgt iedereen zin om zélf lekker aan de slag te gaan.

Op zaterdag én zondag:
10.30 tot 11.15 uur voor kinderen van 7 – 12 jaar
11.30 tot 12.15 uur voor jongeren van 13 – 88 jaar

Mark exposeert ook zijn werk voor volwassenen op Amrum 49

 

RAPPEN, op de trappen bij het kinderdagverblijf (voorbij)

Ben jij die nieuwe Ali-B, Kami-Kazi of 50 cent? Wil je altijd al een rapper of rapster worden dan is dit je kans. In deze workshop maken jullie kennis met rap, vergroot je je woordenschat, verbeter je je articulatie, leer je eigen raps schrijven, flowen en Freestylen. Je leert binnen de muziek te denken en tellen in maten. Om de kunst van het rijmen te illustreren, wordt rond een willekeurig onderwerp een verhaal verzonnen. Aan de hand van rijmwoorden worden zinnen gemaakt.
Je gaat met z’n allen een eigen rhyme (raptekst) schrijven die je daarna op stoere hip-hop beats op het Open Podium in de tent laat horen!
De rap workshop wordt gegeven door de ervaren rappers Kami-Kazi en King Pin.

Alleen op zaterdag:
13.30 uur voor kinderen van 7 – 12 jaar + Open Podium presentatie 15.00 uur
15.30 uur voor jongeren van 13 – 16 jaar + Open Podium presentatie 17.00 uur