mei 052017
 

KunstEiland 2017 Nieuw bestuur De Stichting KunstEiland in de Voorzaan heeft een nieuwe bestuur. Na jarenlange enthousiaste inzet, met als hoogtepunt het vijfde KunstEiland in 2015, hebben Miranda Reitsma, Marlies Romeijnders, Marjolijn Schouten en Mieke Wegman besloten niet meer als bestuurslid actief te zijn. Het Lees verder »

sep 032015
 
Foto's voorbereidingen

Foto’s van de voorbereidingen Afgelopen zondag heeft de cast van de openingsshow gerepeteerd op het eiland onder leiding van theatermaker Majanka Fröhlich. Onder begeleiding van Julia Barnes op de viool oefenen de deelnemers in het maken van geluid van wind en water. Een korte impressie Lees verder »

sep 022015
 
Tibbe Schreurs en Hajo Sanders

Op 5 jarige leeftijd is Tibbe gestart met pianoles bij Harrie Koopman, pianodocent bij FluXus. Als snel werd duidelijk dat Tibbe naast het leren pianospelen ook zelf graag muziek bedenkt. Bij de afsluiting van zijn eerste leerjaar, de traditionele uitvoering van muziekleerlingen aan het einde van het cursusjaar van Fluxus, bracht hij zijn eerste eigen nummer ten gehore.

sep 012015
 
Repetitie openingsshow

Repetitie openingsshow Afgelopen zondag heeft de cast van de openingsshow gerepeteerd op het eiland onder leiding van theatermaker Majanka Fröhlich. Onder begeleiding van Julia Barnes op de viool oefenen de deelnemers in het maken van geluid van wind en water. Een korte impressie hiervan is Lees verder »

sep 012015
 
't Gevolg

’t Gevolg brengt energieke en eigenwijze folk uit alle windstreken
De muzikanten van ’t Gevolg hebben een enorm brede muzikale smaak. Daarbij vormt traditionele muziek hun belangrijkste gezamenlijke noemer. In de muzikale aanpak krijgen al die invloeden een plaats. Hiermee slaagt de groep er in om een minder voor de hand liggend repertoire een eigen draai te geven.

aug 282015
 
Muziek tijdens ontbijt

Muziek tijdens het ontbijt Age is in het dagelijks leven schilder, Carola lerares Duits. We hebben elkaar leren kennen bij accordeonclub Corona (1994). Carola op de eerste rij, Age op de tweede rij achter haar en regelmatig oefenden we samen onze stukken.   Toen kwamen Lees verder »

aug 242015
 

PRIMEUR! Eilandbewoner Tibbe Schreurs (12) laat zijn nieuwste compositie horen. Hij heeft deze speciaal voor KunstEiland samen met Hajo Sanders gemaakt. zondag 6 september 13.50 uur, Mellum 32 Meer informatie : Tibbe Schreurs en Hajo Sanders

jun 152015
 
Kunst aan de Zaan

Kunst aan de Zaan Voor de vijfde keer alweer is er KunstEiland. Voor mij als bewoner van het Zaaneiland en als wethouder van cultuur een extra memorabel moment. Kunst en cultuur komen op allerlei manieren aan bod. De plek zelf, met een bijzondere geschiedenis die Lees verder »

jun 092015
 
2013 - Dolerplein

Voor de editie van KunstEiland 2013 is op het grote plein tussen Spiekeroog en Badhuisweg een grote tekening met dolers van leemverf gemaakt door Olivier Rijcken.
Door het gebruik van leemverf heeft de tekening een tijdelijk karakter, de regen spoelt de tekening binnen een paar weken helemaal weg.

jun 072015
 
Margriet van Engelen

Uiterst fragiele objecten en reliëfs maakt Margriet van Engelen. Ze lijken op een teer weefsel van draden, waaruit langzaam een voorstelling opdoemt. De werken zijn geïnspireerd op “Panta Rhei”een uitspraak van Heraclitus (zesde eeuw voor Christus). Dat betekent dat alles door de eeuwen heen aan een proces van beweging en verandering onderhevig is.

jun 062015
 
Caroline Stam

Caroline Stam is een veelgevraagd soliste voor oratorium en cantate uitvoeringen. Zij trad op met dirigenten als Roy Goodman, Jan Willem de Vriend en Ton Koopman. Sinds 1994 verzorgt zij regelmatig recitalprogramma’s voor de vereniging ‘Vrienden van het Lied’. Samen met pianiste Elizabeth Ford (pianiste bij o.a. zangtrio Noblesse Oblige), Julia Barnes (altviool) en Mariette Gort (cello)

jun 062015
 
J-Fly

Het muziekkwartet J-Fly bestaat uit violiste Lucy Boeren (10 jaar), violiste Jytte Balm (9 jaar), celliste Franca Wouters (11 jaar) en pianist Joël Hillebrandt (10 jaar). Sinds begin dit jaar spelen deze 4 leerlingen van FluXus samen. Nadat ze dit voorjaar meegedaan hebben met het tweejaarlijks Jan Pasveer Ensembleconcours hebben ze nu hun tweede concert buiten de deur.

jun 062015
 
Brugontbijt

Op de 200 meter lange voetgangers/fietsersbrug wordt op zondag een gratis buurtontbijt georganiseerd. KunstEiland zorgt dus voor uw ontbijt.

Eilandbewoners, kinderen, kunstenaars en buren van het ZaanEiland zijn van harte welkom!

jun 062015
 
Trio Serenade

Trio Serenade is al een begrip in Zaandam. Aanstormend talent Joep van Beijnum op de viool en ervaren kamermuziek professionals Julia Barnes op de altviool en Mariette Gort op de cello kwamen voor het eerst bij elkaar in 2013 om de Serenade in D op. 8 van Beethoven te spelen. Sindsdien treden zij regelmatig op, laatst op 10 april 2015 in het muzikale en literaire programma The Blossom Inside van Culturale Zaandam.

jun 062015
 
Magic Music Quartet

De muzikale meiden van het Magic Music Quartet – Caya van Dalen, viool; Eline Mesdag, altviool; Paloma Steen; cello en Anna Reinhold, piano – hebben al heel wat optredens op hun naam staan. Het begon allemaal met de finaleplaats van het FluXus Jan Pasveer Concours in 2013. Met optredens in diverse kerken, voor de MuziekKamer, tijdens ‘Klassiek aan de Zaan’ en in het Midzomer Zaan Festival

jun 062015
 
Filip Jonker

Sleepboot De Furie is een ontwerp uit 1920. Maar kunstenaar Filip Jonker bouwde het niet in staal, zoals het origineel, maar van honingraatkarton. Dat is een licht en sterk materiaal, maar kan niet tegen water. Om de boot drijvend te houden ontwikkelde Jonker met een Duits bedrijf een speciale coating. Met de zelfgebouwde sleepboot voer Filip Jonker in augustus 2010 van Enschede naar Londen.

jun 012015
 
Barbara van Marle

Barbara van Marle is geboren en getogen in Zaandam. Het werk dat zij maakt heeft alles te maken met de beleving van het moment, inclusief alles wat wij uit eerdere ervaringen met ons meedragen. Het NU bestaat niet zonder voorgeschiedenis, bewust of onbewust. Het onbewust overdragen van ervaringen en emoties van de familieleden voor ons, is iets waar wij allen mee te maken hebben.

jun 012015
 
Bert Neelen

Bert Neelen maakt bronzen sculpturen van takken. Hij bewerkt de takken: hij doorboort ze, voegt takjes of andere elementen toe. Vervolgens worden er van deze takken gietmodellen gemaakt: alle takken worden voorzien van gietkanalen. Daarna worden ze in brons gegoten. Zodra ze gegoten zijn, slijpt hij de gietkanalen bij en voorziet hij de takken van een patine.

jun 012015
 
Linda van Dam

Het werk van Linda van Dam kenmerkt zich door kleur, transparantie, licht en flexibiliteit, waarbij het gebruik van textiel een grote rol speelt. Zij laat kleuren mengen door gebruik te maken van meerdere lagen zeer dunne, liefst doorschijnende stof, meestal zijde, die vaak vrij in de ruimte hangen of in een frame zijn opgespannen. Er ontstaan steeds weer nieuwe kleurmengingen beïnvloed door lichtval, beweging en ruimte.

jun 012015
 
Wilma Caris

Silent heads
Dagelijks dringen gezichten uit de hele wereld zich aan ons op. De media bepalen de beelden die met veel geweld ons leven binnenstromen. Wat doet dat met ons? Het wereldnieuws is te voelen en te zien, maar raakt ons niet echt aan.
Wilma Caris vangt de woorden, debatten en de beelden van het harde nieuws in hoofden, weergegeven in de kwetsbare aquareltechniek.

mei 312015
 
Gaïd Ombre

Vrouwen zijn een hoofdthema in het werk van Gaïd Ombre. Gaïd toont werk uit de  collectie Between Art & Kitsch. Kenmerkend is het gebruik van licht en donker. Gaïd heeft een snelle toets en daardoor een impressionistische manier van schilderen. Er is ook werk te zien uit de collectie Picture Perfect 2.0 waarin bekende Nederlandse Powervrouwen zoals Isa Hoes, Sylvana Simons, Marion Pauw en

mei 312015
 
Art DDW

Art DDW staat voor Art Duo De Wijn. Twee zussen die samen werken als beeldend kunstenaar. Creativiteit en liefde voor de kunst en natuur hebben zij van huis uit meegekregen. Zij werken met verschillende materialen o.a. klei, verf, glas en steen zowel figuratief als meer abstract.
Voor Art DDW is niet alleen het kunstzinnige maar ook het decoratieve aspect van belang.