jul 232019
 
Bregtje Zitman-Deelen

Mijn werk bestaat uit voornamelijk tekeningen, etsen, lino’s en schilderijen. Ik werk met verschillende materialen en technieken op het platte vlak. Mijn onderwerpen kunnen verschillen, maar ik maak voornamelijk figuratief werk. Portretten maak ik daarbij het meest. Mijn werk ontstaat vanuit een idee die bij mij opborrelt. Mijn werk is gekoppeld aan bepaalde emoties en de beelden die daarbij ontstaan, vormen een basis voor wat ik ga maken.

jul 232019
 
Gerie Spijkerman

Sinds 15 jaar ben ik begonnen met edelsmeden. Het edel-smeden is begonnen als hobby maar heeft mij zo gegrepen dat ik vaak in mijn atelier te vinden ben. Ik maak de zilveren sieraden naar eigen ontwerp. Het collier op de foto heb ik gemaakt naar aanleiding van scheermessen die te vinden zijn op het strand. De rechte stukken zilverplaat heb ik bewerkt, gehamerd, gebogen, gevijld en zo zijn de scheer-messen tot stand gekomen.

jul 192019
 
Kitty Meijering

Kitty Meijering, geboren in Alkmaar/1974, studeerde aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens deze studie volgde ze een opleiding beeldende vorming, die ze in 1998 heeft voltooid. Voor haar laatste studie project schilderde zij voornamelijk naakt modellen. Al vanaf haar jonge jaren heeft Kitty het schilderen en tekenen mee gekregen van haar moeder die prachtige aquarellen maakte. Het werk van Kitty is vooral bekend door haar dynamische manier van schilderen.

jul 192019
 
Yolanda Döpp

De stijl van edelsmid Yolanda Döpp zie je terug in al haar sieraadcollecties. Vorm en lijnenspel uit de toegepaste kunst, mode, architectuur en natuur zijn vaak inspiratiebronnen. Door de contouren oogt het sieraad vaak sierlijk en luchtig maar tegelijkertijd stralen haar armbanden, colliers, broches en oorbellen ook robuustheid uit. Döpp sieraden zijn uniek en altijd in een kleine oplage gemaakt.

jul 172019
 
Yvette van de Does

Speciaal voor KunstEiland komen op uitnodiging van het environmental art-project ‘I have a plant!’ (aka De Zielige Plant) het plantenmedium Dieuw Daams en Groen Geluk naar Zaandam. In 2014 bracht het medium al eens een indrukwekkend werkbezoek aan Artzaanstad. Ze is nu bereid gevonden contact te maken met overleden planten van bewoners van Zaaneiland en andere bezoekers van het culturele evenement.

jul 172019
 
Jef Nassenstein

Geboren 1939. Opleiding tekenleraar en na een paar jaar voor de klas naar de Film Academie. Daar vanaf 1966 tot pensioen fulltime docent. Vanaf 2000 houd ik me bezig met 3D computer animatie, met de laatste tien jaar fascinatie voor stillevens.

jul 172019
 
Marijke Habernickel

EEN DROOM IS WERKELIJKHEID GEWORDEN!
Drie jaar geleden heb ik de Saense School voor Beeldende Kunst opgericht en een eigen leerprogramma ontwikkeld. “De 5 Beeldelementen in Beeld”, waarin leerlingen krachtig leren tekenen en schilderen met verschillende en bijzondere technieken en zo hun eigen stijl ontdekken en ontwikkelen.
Mijn atelier is net een laboratorium.

jul 172019
 
Wil Abels

De Zaanse kunstenaar en restaurateur Wil Abels maakte gedurende zijn loopbaan naam met uitvoerige restauratie-projecten in Amsterdam en omstreken. Menig kerkinterieur onderworpen aan zijn vaste hand en deskundige blik.
Abels begon zijn carrière als reclameschilder van monumentale filmadvertenties en theateraffiches voor uithangborden van Amsterdamse bioscopen en speelzalen.

jul 152019
 
Ellen Schweitzer en Henk Spijkerman

Ter gelegenheid van het Kunsteiland vormen Ellen Schweitzer en Henk Spijkerman een accordeonduo.
Ellen en Henk kennen elkaar al sinds de lagere school, de oude Havenschool in Zaandam. Ze zijn beiden op jonge leeftijd begonnen met accordeon spelen en hun muzikale wegen hebben zich steeds bij verschillende accordeon-verenigingen en ensembles gekruist.

jul 152019
 
Peter de Rijcke

Peter de Rijcke studeerde eind jaren zestig aan de Rietveldakademie en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten Amsterdam. Sinds 1972 woont en werkt hij in Hoorn. In de loop der jaren ontwikkelde hij zich tot een van de meest toonaangevende Nederlandse maritieme schilders. Door hem toegepaste technieken zijn olieverf en acrylverf op doek, aquarel en tekening.

jul 152019
 
Marianne van Dulkenraad

Marianne is begonnen met potlood op papier. Na een workshop over diverse technieken is zij gebruik gaan maken van acryl- en later ook olieverf en werkt voornamelijk op doeken. Haar inspiratiebronnen zijn dieren en wil hun levendigheid / bestaansrecht hiermee laten zien. Ook de zee en de kusten inspireren haar. Momenteel is ze aan het experimenteren met de vormgeving en de diverse technieken.

jul 152019
 
Seona Mason

Seona Mason is een beeldend kunstenaar uit het kustplaatsje Dunbar in Schotland. Haar originele, abstracte en figuratieve stijl viel al vroeg op tijdens haar studie aan de kunstacademie in Dundee en is herkenbaar in al haar werk: of dit nu tekeningen, collages, keramiek of mixed-media objecten zijn. Tegenwoordig maakt Seona voornamelijk sculpturen van vinyl muziekplaten.

jul 092019
 
Kledingkettingen van Katrine van Klaveren

Kleding is niet bepaald een neutraal materiaal. Gedragen kleding weerspiegelen smaak, belevenissen en persoonlijkheden van mensen. Door kleding krijg je een eerste indruk van de persoon die deze draagt. Hoe wil hij/zij overkomen? Is dat als een sjieke dame of een sportief wezen? Kleding kan Lees verder »

jul 042019
 
Gea Zwart

Het doel van Gea Zwart is mensen te raken en een verandering op gang te brengen. Ze neemt je mee in gelaagde werken, je kunt steeds dieper duiken. Lagen die je tegenkomt zijn letterlijk en figuurlijk. Ze gebruikt diverse schildertechnieken op en naast elkaar. Met de nieuwste assemblages komen er extra lagen bij. Inhoudelijk voegt zij filosofische gedachten toe, dichtregels bij de titels en associatieve verwijzingen.

jul 022019
 
Daniëlle van der Erve

Bijna 20 jaar geleden ontdekte Daniëlle het indirect fotograferen van het leven via water en glas. De transparantie en weerkaatsing van beide materie bieden ongelofelijke mogelijkheden om de abstractie die haar boeit te zoeken, te vinden.
Motto: ‘Er is in gewone dingen veel moois te zien als je de tijd er voor neemt’
De water- en glasfoto’s zijn een onbewerkte weergave van de werkelijkheid.

jul 022019
 
Margriet van Engelen

Opleiding: Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (1987-1991).
Processen die verandering teweeg brengen, zowel in de natuur als in mens en maatschappij zijn de grootste inspiratiebron voor Margriet van Engelen. Het ‘zien’ en de onzekerheid van wat we zien, vindt ze een interessante vraag. Daarom zet ze haar objecten op spiegels, waardoor het lijkt of ze veranderen, maar schijn bedriegt.

jul 022019
 
Marieke Winter

Marieke Winter vindt Eenvoud niet zo gewoon, volgens haar zit daar een grote kracht in.
Het daagt haar uit om zich erin te verdiepen en dit levert dan een bepaald idee op, wat ze graag wil verbeelden.
Het kan een schilderij zijn, een beeld van keramiek of een object van hergebruikte materialen.
Haar werk bestaat uit verschillende stijlen en technieken.

jul 022019
 
Klaas de Boer

Klaas de Boer houdt zich bezig met alle facetten van de Keramiek.
Draaien, monumentaal werk, Raku en decoreren van aardewerk.
Decoreren met de Scraffito techniek. Inspiratiebron is de natuur en oude culturen.

jul 022019
 
Annelies van Deutekom

Annelies Deutekom heeft na haar grafische opleiding een zeefdrukkerij in Alkmaar opgericht. Ze maakte in opdracht seriegrafie voor diverse kunstenaars uit Bergen(NH) en omgeving. As kunstenaar is Annelies autodidact. Door het experimenteren met diverse soorten klei, het bewerken met kleur en structuur.

jul 022019
 
Katrine van Klaveren

Ik ga een kunst installatie maken met gedragen kleding.
Kleding is niet bepaald een neutraal materiaal. Gedragen kleding weerspiegeld smaak, belevenissen, persoonlijkheden van mensen. Door kleding krijg je een eerste indruk van de persoon die deze draagt. Hoe wil hij/zij overkomen? Is dat als een sjieke dame of een sportief wezen? Kleding kan veel onthullen!
Kleding kan ook verbinden.

jul 022019
 
Robert Roelink

Robert Roelink is een geëngageerde en rebelse beeldend kunstenaar. Vanuit de haat-liefde verhouding met plastic maakt hij juist met dit hedendaags materiaal schilderijen, collages, beelden, installaties en performances. Een oeuvre wat enerzijds de cultuur van het plastic-tijdperk blootlegt en anderzijds een nieuwe Verlichting verbeeldt.

jul 022019
 
Lobke Leijser

Haar liefde voor beeld ontstond halverwege de tienerjaren en werd op haar 18e opgepikt door agentschap The Next Chapter. Ieder project ontstaat uit het karakter van het model. Casting speelt een belangrijke rol, de muses zijn meer dan een knap gezicht. In haar laatste projecten fotografeert ze o.a. dansers en jonge moeders.
Het werk is te omschrijven als puur en dynamisch. Mode is altijd aanwezig in haar werk, maar speelt een ondergeschikte rol.

jul 022019
 
Yolanda Bloemen

Iemand schreeuwde naar me dat ik niet zo moest dromen, zo hard, dat ik bijna van m’n eenhoorn viel. 
Gelukkig was ik toch op tijd voor het feest in het bos. De kabouters en elfjes waren ongerust, ze hebben op Facebook gezien dat ik het kunstenaarsmanifest heb ondertekend, en ga exposeren op Zaaneiland. Het was nog een hele klus om ze gerust te stellen, en vooral: te overtuigen dat ze me niet kwijt zullen raken aan de boze kunstwereld.

jul 022019
 
David Samson

David Samson is een goudsmit met een de muzikale achtergrond. Hij exposeert organische sieraden van goud en zilver in combinatie met edelstenen en diamanten. Zijn specialiteit is het maken van nieuw werk van oude sieraden. Aan de hand van de informatie die David krijgt van zijn opdrachtgevers werkt David op organische wijze aan trouwringen, herdenkingssieraden en stoere dagelijks draagbare sieraden.

jul 022019
 
Dora's Dream

Het jazztrio Dora’s Dream (voorheen Djozz) bestaat inmiddels alweer vier jaar. De onderlinge klik is duidelijk aanwezig en dat merkt u in de sfeer en in de muziek. Laat u verrassen door de improvisaties in de bekende en minder bekende jazznummers. Speciaal voor Kunsteiland 2019 wordt Dora, onze zangeres die nu één jaar meezingt, bijgestaan door een trompettist en saxofonist!

jun 282019
 
Workshops voor kids door Robert Roelink

Een van de artiesten die iets gaat doen tijdens KunstEiland is kunstnomade Robert Roelink. Vanuit de haat-liefde verhouding met plastic maakt Robert juist met dit materiaal schilderijen, collages, beelden, installaties en performances. Uit schijnbaar waardeloze en overtollige spullen bouwt hij kunstwerken die refereren aan actuele Lees verder »

jun 122019
 
Vrijwilligers gevraagd

Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen aan KunstEiland 2019? Dan zoeken we jou! Op vrijdag 13 en zaterdagochtend 14 september hebben we een groepje mensen nodig die het leuk vindt om mee te helpen met de opbouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Lees verder »

mei 052017
 

KunstEiland 2017 Nieuw bestuur De Stichting KunstEiland in de Voorzaan heeft een nieuwe bestuur. Na jarenlange enthousiaste inzet, met als hoogtepunt het vijfde KunstEiland in 2015, hebben Miranda Reitsma, Marlies Romeijnders, Marjolijn Schouten en Mieke Wegman besloten niet meer als bestuurslid actief te zijn. Het Lees verder »

sep 032015
 
Foto's voorbereidingen

Foto’s van de voorbereidingen Afgelopen zondag heeft de cast van de openingsshow gerepeteerd op het eiland onder leiding van theatermaker Majanka Fröhlich. Onder begeleiding van Julia Barnes op de viool oefenen de deelnemers in het maken van geluid van wind en water. Een korte impressie Lees verder »

sep 022015
 
Tibbe Schreurs en Hajo Sanders

Op 5 jarige leeftijd is Tibbe gestart met pianoles bij Harrie Koopman, pianodocent bij FluXus. Als snel werd duidelijk dat Tibbe naast het leren pianospelen ook zelf graag muziek bedenkt. Bij de afsluiting van zijn eerste leerjaar, de traditionele uitvoering van muziekleerlingen aan het einde van het cursusjaar van Fluxus, bracht hij zijn eerste eigen nummer ten gehore.

sep 012015
 
Repetitie openingsshow

Repetitie openingsshow Afgelopen zondag heeft de cast van de openingsshow gerepeteerd op het eiland onder leiding van theatermaker Majanka Fröhlich. Onder begeleiding van Julia Barnes op de viool oefenen de deelnemers in het maken van geluid van wind en water. Een korte impressie hiervan is Lees verder »

sep 012015
 
't Gevolg

’t Gevolg brengt energieke en eigenwijze folk uit alle windstreken
De muzikanten van ’t Gevolg hebben een enorm brede muzikale smaak. Daarbij vormt traditionele muziek hun belangrijkste gezamenlijke noemer. In de muzikale aanpak krijgen al die invloeden een plaats. Hiermee slaagt de groep er in om een minder voor de hand liggend repertoire een eigen draai te geven.

aug 282015
 
Muziek tijdens ontbijt

Muziek tijdens het ontbijt Age is in het dagelijks leven schilder, Carola lerares Duits. We hebben elkaar leren kennen bij accordeonclub Corona (1994). Carola op de eerste rij, Age op de tweede rij achter haar en regelmatig oefenden we samen onze stukken.   Toen kwamen Lees verder »