Nieuwsarchief

 

KunstEiland krijgt cheque van Vreeman

Het KunstEiland is een van de tien initiatieven die woensdag 23 februari 2017 een cheque van 700 euro ontvingen van waarnemend burgemeester Ruud Vreeman. Het geld is afkomstig van het cadeau dat hij in 2004 van de Zaanse bevolking kreeg bij zijn vertrek als burgemeester. Het afscheidscadeau was indertijd bedoeld voor een ‘fontein der verdraagzaamheid’ Lees verder »

Nieuw Bestuur Kunsteiland 2017

KunstEiland 2017 Nieuw bestuur De Stichting KunstEiland in de Voorzaan heeft een nieuwe bestuur. Na jarenlange enthousiaste inzet, met als hoogtepunt het vijfde KunstEiland in 2015, hebben Miranda Reitsma, Marlies Romeijnders, Marjolijn Schouten en Mieke Wegman besloten niet meer als bestuurslid actief te zijn. Het bestuur bestaat nu uit: Cristine van der Heijden, voorzitter Paul Lees verder »

Wethouder Jeroen Olthof opent Eilander

Het is alweer een tijdje geleden, maar toch de moeite waard om te melden. Met het afsteken van een fakkel opende wijkwethouder Jeroen Olthof op 26 oktober 2016 het kunstwerk De Eilander van Rob Sweere. Na veel vijven en zessen heeft het kunstwerk een prachtplek gekregen op de de zuidpunt van het Zaaneiland. Voordat de Lees verder »

KunstEiland 2017: Bezoek uw buren en geniet van kunst

In het weekend van 7 en 8 oktober 2017 vindt de zesde editie van KunstEiland plaats. De kern van KunstEiland 2017 blijft de open voordeur. In hun eigen huis presenteren bewoners van het ZaanEiland werken van kunstenaars die ze persoonlijk waarderen. In een ongedwongen omgeving kan zo elke bezoeker kijken naar, beluisteren van en praten Lees verder »

Muziek tijdens ontbijt

Muziek tijdens het ontbijt Age is in het dagelijks leven schilder, Carola lerares Duits. We hebben elkaar leren kennen bij accordeonclub Corona (1994). Carola op de eerste rij, Age op de tweede rij achter haar en regelmatig oefenden we samen onze stukken.   Toen kwamen we in aanraking met de trekzak en de accordeon verdween Lees verder »

Nieuw muziekstuk

PRIMEUR! Eilandbewoner Tibbe Schreurs (12) laat zijn nieuwste compositie horen. Hij heeft deze speciaal voor KunstEiland samen met Hajo Sanders gemaakt. zondag 6 september 13.50 uur, Mellum 32 Meer informatie : Tibbe Schreurs en Hajo Sanders

NHD 14-7-2015

Ontvangst cheque Jacob Stinsfonds

Met trots ontvangen Miranda Reitsma en Marlies Romeijnders de cheque van onze sponsor het Jacob Stinsfonds.

Kunst aan de Zaan

Kunst aan de Zaan Voor de vijfde keer alweer is er KunstEiland. Voor mij als bewoner van het Zaaneiland en als wethouder van cultuur een extra memorabel moment. Kunst en cultuur komen op allerlei manieren aan bod. De plek zelf, met een bijzondere geschiedenis die kenmerkend is voor de geschiedenis van Zaanstad. Werken, wonen, landschappelijke Lees verder »

2013 – Dolerplein

Voor de editie van KunstEiland 2013 is op het grote plein tussen Spiekeroog en Badhuisweg een grote tekening met dolers van leemverf gemaakt door Olivier Rijcken.
Door het gebruik van leemverf heeft de tekening een tijdelijk karakter, de regen spoelt de tekening binnen een paar weken helemaal weg.

Water Works

De Zaanse Stichting Tengel organiseert, in samenwerking met Russische kunstenaars en in het kader van het Ruslandjaar 2013, een bijzonder kunstproject. Onder de naam ‘WATER WORKS’ zullen schilderijen, werken op papier, objecten, installaties en performances te zien zijn tijdens twee exposities …

Deelnemerslijst KunstEiland 2013

We hebben zo’n 25 locaties waar meer dan 35 deelnemers te zien of te horen zijn.  Ook dit jaar is er weer een enorme diversiteit aan disciplines, u kunt o.a. genieten van: schilderijen, aquarel, (tuin)beelden, glaskunst, keramiek, zeefdruk, muziek, verhalen, fotografie, papierkunst en -restauratie, dans …

Dank aan het VSBfonds

Wij bedanken het VSBfonds hartelijk voor de toegezegde gelden voor KunstEiland 2013. Dat ook in deze tijd het VSBfonds projecten als KunstEiland ondersteunt is voor ons een enorme stimulans!

Activiteiten KunstEiland 2013

Om ons doel te bereiken is een voorlopig  driedaags programma opgesteld voor vrijdagavond 6,  zaterdag  en zondag 8 september 2013. Het  programma bestaat uit de volgende onderdelen. Openstelling van de huizen gedurende twee dagen met als doel beeldend kunstenaars, acteurs en muzikanten een podium te geven en zo uitdrukking te geven aan de pijler: ‘Ga Lees verder »

UITdeZaanstreek Zaans Ruslandjaar 2013

Het UITdeZaanstreek magazine komt tijdens het Zaans Ruslandjaar 2013 met een speciale editie. Hierin vindt u alle algemene informatie, samen met het uitgebreide programma. Blader met uw muis door de speciale (32-pagina dikke) uitgave. Meer uitgaven van Zaanstreek.nl

Twitter, Facebook en RSS

De organisatie van KunstEiland is alweer volop bezig met de voorbereidingen. In verschillende werkgroepen worden de activiteiten voorbereid. We houden iedereen graag op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens dit proces.Wilt u niets missen van de voorbereidingen? Volg ons via Twitter, Facebook of via RSS

Opening 2009

Zaanradio uitzending

Beluister hier ‘Babbels’, de Zaanradio uitzending van 1 september 2011 In de uitzending vertellen bestuursleden Marlies Romeijnders en Heleen van Houts en kunstenaar Harold Linker over KunstEiland 2011. De uitzending duurt een uur. [audio:Babbels.mp3|titles=Uitzending ‘Babbels’ Zaanradio 1 september 2011]

Rappresentaties

Zaterdag om 15.00 uur en 17.00 uur zijn er op het Open Podium 2 presentaties te zien van de rap-workshops voor kinderen en jongeren. Zij hebben eerder die middag met z’n allen een eigen rhyme (raptekst) geschreven die ze op stoere hip-hop  … lees verder »

Gratis affiche KunstEiland 2011

Ook fan van KunstEiland en wil je helpen dit evenement promoten?
Download dan het affiche van KunstEiland 2011.
Deel ‘m uit !
Hang ‘m voor je raam!
Plaats ‘m op je website!

Muzikaal slot KunstEiland 2011

Op zondag 11 september 2011, om 17.15 uur was er een groots slotoptreden in de tent. Samen met Muziek maakt School, laten de kinderen van groep 5 van obs De Gouw, rkbs Paus Joannes, cbs De Tamarinde en ibs De Roos  horen wat zij hebben geleerd in een spannende, muzikale vertelling. Zij worden ondersteund door Lees verder »

Kunstenaars presenteren zich

Vanaf heden stellen de deelnemers van KunstEiland 2011 zich aan u voor. Alle deelnemers (beeldende kunst, muziek, theater) presenteren zich op een eigen pagina, te vinden in het navigatie menu onder Kunstenaars. Op elke afzonderlijke pagina vindt u een beschrijving,  de adres- en contactgegevens en illustratiemateriaal. Daarmee kunt u alvast een mooi lijstje maken, zodat Lees verder »

Bijeenkomst Kunsteiland 2011

Dinsdag 1 maart 2011 kwamen de bewoners, kunstenaars en organisatoren bijeen in ‘de voormalige Chinees’ op ons eigen Zaaneiland. De bijeenkomst was bedoeld als kennismaking en toelichting door het bestuur op de uitgangspunten van KunstEiland 2011. De opkomst was groot: De leden van het bestuur van de Stichting KunstEiland in de Voorzaan Veel bewoners, die Lees verder »

Programmaonderdelen

Een paar dagen geleden hebben we de uitgangspunten van KunstEiland 2011 bekend gemaakt. Om deze uitgangspunten vorm te geven wordt een programma opgesteld met de volgende onderdelen: . . Een memorabele opening van het evenement op vrijdagavond, waaraan een openbaar architectuurdebat voorafgaat met de ´bedenkers´ van het eiland, zoals de architecten en de stedenbouwkundigen. Openstelling Lees verder »

Uitgangspunten KunstEiland 2011

Het eiland in de Voorzaan is volgroeid. De bomen zijn volwassen. De kinderen die er als peuter kwamen wonen, rijden nu op scooters rond. Ook het evenement KunstEiland is de kinderschoenen al lang ontgroeid, het is een begrip geworden. Het ’gluren bij de buren’ -het tonen van kunst in woningen- en het versterken van het Lees verder »

2009 – Woordenflat

Het kunstproject aan de Badhuisweg van Dominique Panhuysen, KunstEiland 2009 is een topper gebleken. (Foto’s KunstEiland 2009) De woorden selecteerde Dominique uit de verhalen die de bewoners van het appartementencomplex Hogerwal haar vertelden.Nu geeft de ‘Woordenflat’…

3e KunstEiland voorbereidingen

Deze brief is huis aan huis verspreid eind 2010: Doen jullie mee? Op 9, 10 en 11 september 2011 De manifestatie KunstEiland op het Zaaneiland is een begrip geworden. Kunst, in allerlei vormen in en rond ruim 20 woningen, een tentoonstelling in Sarema, activiteiten op het water, een ontmoetingsplek in het park met discussies over Lees verder »