Nieuwsarchief

Aron Kroes live in actie op zaterdag 14 september

Aron Kroes live in actie op zaterdag 14 september

Aron Kroes (1987) is geboren en getogen in de Zaanstreek. Op dit moment werkt hij vanuit zijn atelier in Zaandam en maakt voornamelijk geschilderde portretten van groot formaat. Door middel van zijn portretten werpt Aron Kroes een blik op de samenleving waarbij alledaagse personen de Lees verder »

Hans Houwing

Hans Houwing

Hans Houwing werkt met gaas, soms hergebruikt. Daarmee componeert hij, soms plat, meestal ruimtelijk en een enkele keer in diverse lagen. Soms ligt de oorsprong in een concept maar meestal ontstaat het werkenderwijs, volgens een eigen beeldende logica. De eenvoud van het materiaal gaat gepaard met Houwings rijke kijkervaring.

Eerste hulp voor kamerplanten door De Zielige Plant in Spaander

Eerste hulp voor kamerplanten door De Zielige Plant in Spaander

Speciaal voor KunstEiland komen op uitnodiging van het environmental art-project ‘I have a plant!’ (aka De Zielige Plant) het plantenmedium Dieuw Daams en Groen Geluk naar Zaandam. Mevrouw Daams is bereid gevonden om contact te maken met overleden planten van bewoners van Zaaneiland en andere Lees verder »

David Samson

David Samson

David Samson is een goudsmit met een de muzikale achtergrond. Hij exposeert organische sieraden van goud en zilver in combinatie met edelstenen en diamanten. Zijn specialiteit is het maken van nieuw werk van oude sieraden. Aan de hand van de informatie die David krijgt van zijn opdrachtgevers werkt David op organische wijze aan trouwringen, herdenkingssieraden en stoere dagelijks draagbare sieraden.

Workshops voor kids door Robert Roelink

Workshops voor kids door Robert Roelink

Een van de artiesten die iets gaat doen tijdens KunstEiland is kunstnomade Robert Roelink. Vanuit de haat-liefde verhouding met plastic maakt Robert juist met dit materiaal schilderijen, collages, beelden, installaties en performances. Uit schijnbaar waardeloze en overtollige spullen bouwt hij kunstwerken die refereren aan actuele Lees verder »

Nieuw Bestuur Kunsteiland 2017

KunstEiland 2017 Nieuw bestuur De Stichting KunstEiland in de Voorzaan heeft een nieuwe bestuur. Na jarenlange enthousiaste inzet, met als hoogtepunt het vijfde KunstEiland in 2015, hebben Miranda Reitsma, Marlies Romeijnders, Marjolijn Schouten en Mieke Wegman besloten niet meer als bestuurslid actief te zijn. Het Lees verder »

KunstEiland 2017: Bezoek uw buren en geniet van kunst

In het weekend van 7 en 8 oktober 2017 vindt de zesde editie van KunstEiland plaats. De kern van KunstEiland 2017 blijft de open voordeur. In hun eigen huis presenteren bewoners van het ZaanEiland werken van kunstenaars die ze persoonlijk waarderen. In een ongedwongen omgeving Lees verder »

Water Works

Water Works

De Zaanse Stichting Tengel organiseert, in samenwerking met Russische kunstenaars en in het kader van het Ruslandjaar 2013, een bijzonder kunstproject. Onder de naam ‘WATER WORKS’ zullen schilderijen, werken op papier, objecten, installaties en performances te zien zijn tijdens twee exposities …

Deelnemende kunstenaars KunstEiland 2013

We hebben zo’n 25 locaties waar meer dan 35 deelnemers te zien of te horen zijn.  Ook dit jaar is er weer een enorme diversiteit aan disciplines, u kunt o.a. genieten van: schilderijen, aquarel, (tuin)beelden, glaskunst, keramiek, zeefdruk, muziek, verhalen, fotografie, papierkunst en -restauratie, dans …

Activiteiten KunstEiland 2013

Activiteiten KunstEiland 2013

Om ons doel te bereiken is een voorlopig  driedaags programma opgesteld voor vrijdagavond 6,  zaterdag  en zondag 8 september 2013. Het  programma bestaat uit de volgende onderdelen. Openstelling van de huizen gedurende twee dagen met als doel beeldend kunstenaars, acteurs en muzikanten een podium te Lees verder »

UITdeZaanstreek Zaans Ruslandjaar 2013

Het UITdeZaanstreek magazine komt tijdens het Zaans Ruslandjaar 2013 met een speciale editie. Hierin vindt u alle algemene informatie, samen met het uitgebreide programma. Blader met uw muis door de speciale (32-pagina dikke) uitgave. Meer uitgaven van Zaanstreek.nl

Twitter, Facebook en RSS

De organisatie van KunstEiland is alweer volop bezig met de voorbereidingen. In verschillende werkgroepen worden de activiteiten voorbereid. We houden iedereen graag op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens dit proces.Wilt u niets missen van de voorbereidingen? Volg ons via Twitter, Facebook of via RSS

Zaanradio uitzending

Beluister hier ‘Babbels’, de Zaanradio uitzending van 1 september 2011 In de uitzending vertellen bestuursleden Marlies Romeijnders en Heleen van Houts en kunstenaar Harold Linker over KunstEiland 2011. De uitzending duurt een uur. [audio:Babbels.mp3|titles=Uitzending ‘Babbels’ Zaanradio 1 september 2011]

Muzikaal slot KunstEiland 2011

Op zondag 11 september 2011, om 17.15 uur was er een groots slotoptreden in de tent. Samen met Muziek maakt School, laten de kinderen van groep 5 van obs De Gouw, rkbs Paus Joannes, cbs De Tamarinde en ibs De Roos  horen wat zij hebben Lees verder »

Kunstenaars presenteren zich

Kunstenaars presenteren zich

Vanaf heden stellen de deelnemers van KunstEiland 2011 zich aan u voor. Alle deelnemers (beeldende kunst, muziek, theater) presenteren zich op een eigen pagina, te vinden in het navigatie menu onder Kunstenaars. Op elke afzonderlijke pagina vindt u een beschrijving,  de adres- en contactgegevens en Lees verder »

Bijeenkomst Kunsteiland 2011

Bijeenkomst Kunsteiland 2011

Dinsdag 1 maart 2011 kwamen de bewoners, kunstenaars en organisatoren bijeen in ‘de voormalige Chinees’ op ons eigen Zaaneiland. De bijeenkomst was bedoeld als kennismaking en toelichting door het bestuur op de uitgangspunten van KunstEiland 2011. De opkomst was groot: De leden van het bestuur Lees verder »

Programmaonderdelen

Programmaonderdelen

Een paar dagen geleden hebben we de uitgangspunten van KunstEiland 2011 bekend gemaakt. Om deze uitgangspunten vorm te geven wordt een programma opgesteld met de volgende onderdelen: . . Een memorabele opening van het evenement op vrijdagavond, waaraan een openbaar architectuurdebat voorafgaat met de ´bedenkers´ Lees verder »

Uitgangspunten KunstEiland 2011

Uitgangspunten KunstEiland 2011

Het eiland in de Voorzaan is volgroeid. De bomen zijn volwassen. De kinderen die er als peuter kwamen wonen, rijden nu op scooters rond. Ook het evenement KunstEiland is de kinderschoenen al lang ontgroeid, het is een begrip geworden. Het ’gluren bij de buren’ -het Lees verder »

2009 - Woordenflat

2009 – Woordenflat

Het kunstproject aan de Badhuisweg van Dominique Panhuysen, KunstEiland 2009 is een topper gebleken. (Foto’s KunstEiland 2009) De woorden selecteerde Dominique uit de verhalen die de bewoners van het appartementencomplex Hogerwal haar vertelden.Nu geeft de ‘Woordenflat’…

3e KunstEiland voorbereidingen

3e KunstEiland voorbereidingen

Deze brief is huis aan huis verspreid eind 2010: Doen jullie mee? Op 9, 10 en 11 september 2011 De manifestatie KunstEiland op het Zaaneiland is een begrip geworden. Kunst, in allerlei vormen in en rond ruim 20 woningen, een tentoonstelling in Sarema, activiteiten op Lees verder »