Jonny Barrett

Jonny Barrett

Jonny Barrett aka dj Jonny B. is begonnen met plaatjes draaien toen hij 14 jaar oud was. Aanvankelijk in kleine pubs in Southampton (UK), later jarenlang een vaste avond in de lokale discotheek Rhino in diezelfde stad. Ook werd hij gevraagd voor verschillende feesten rondom Londen, waaronder de legendarische Faith party’s.

Jeroen Kuiper en Jerome Hulsebos

Jeroen Kuiper en Jerome Hulsebos

Plaatjesdraaiers Jeroen & Jerome zullen ook aanwezig zijn op KunstEiland
Dit Zaanse dj duo staat bekend om hun liefde voor de vinyl singeltjes en 12inch.
Iedere eerste vrijdag van de maand zetten ze alle muziek stijlen (70, 80, 90, hiphop, disco, r&b, rock) aan elkaar tijdens hun Grijs Gedraaid-avonden in café Swart.

Kate Giorgia

Kate Giorgia

Kate Giorgia is een 21 jarige Nederlandse zangeres. Ze is beïnvloed door rock en soulmusic en schrijft haar eigen liedjes. Ze zal je je adem doen inhouden en je hart twee slagen doen overslaan, alleen al door naar haar te luisteren. Geïnspireerd door Paolo Nutini, Maria Mena, Florence Welsh en haar temparamentvolle wortels, creëert zij een donkere maar gedurfde atmosfeer, waarin je jezelf wilt verliezen.

Jip de Graaf

Jip de Graaf

Jip de Graaf is een 24-jarige singer-songwriter uit Haarlem. Begon met schrijven van liedjes toen hij 15 was en gitaar leerde spelen Volgt de opleiding zang aan het conservatorium InHolland in Haarlem en heeft zang gestudeerd aan de Academie voor Popcultuur. Luisterend naar zijn muziek, word je meegenomen naar een zomeravond op een zandstrand. 

Ellen Schweitzer en Henk Spijkerman

Ellen Schweitzer en Henk Spijkerman

Ter gelegenheid van het Kunsteiland vormen Ellen Schweitzer en Henk Spijkerman een accordeonduo.
Ellen en Henk kennen elkaar al sinds de lagere school, de oude Havenschool in Zaandam. Ze zijn beiden op jonge leeftijd begonnen met accordeon spelen en hun muzikale wegen hebben zich steeds bij verschillende accordeon-verenigingen en ensembles gekruist.

Dora's Dream

Dora’s Dream

Het jazztrio Dora’s Dream (voorheen Djozz) bestaat inmiddels alweer vier jaar. De onderlinge klik is duidelijk aanwezig en dat merkt u in de sfeer en in de muziek. Laat u verrassen door de improvisaties in de bekende en minder bekende jazznummers. Speciaal voor Kunsteiland 2019 wordt Dora, onze zangeres die nu één jaar meezingt, bijgestaan door een trompettist en saxofonist!